Viime viikon torstaina vietettiin Korvapuustipäivää ja itse osallistuin kyseisen juhlapäivän viettoon aivan tietämättäni leipomalla sattumalta juuri kyseisenä päivänä korvapuusteja ja bostonpullaa omenaisella täytteellä. Vaikka reseptini nyt myöhästyikin noin viikolla tuosta virallisesta pullapäivästä, päätin jakaa reseptini siitä huolimatta - onhan omenainen pulla nyt meneillään olevaan syyssesonkiin varsin sopiva leivonnainen. Ja mikäpä sen parempi syy leipoa pullaa, kuin perjantai ja pian alkava viikonloppu, eikös vain? :)
OMENABOSTON/OMENAPULLAT
Pullataikina:
5 dl maitoa
1 tl suolaa
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
2 pss kuivahiivaa
12–14 dl vehnäjauhoja
200 g voita/margariinia
Täyte:
3-4 hapanta omenaa
fariinisokeria
kanelia
Voiteluun:
kananmunaa
Pinnalle:
raesokeria
1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sekoita joukkoon sokeri sekä mausteet. Sekoita kuivahiiva jauhojen joukkoon ja lisää noin puolet jauhoseoksesta taikinaan - alusta voimakkaasti parin minuutin ajan ja lisää loput jauhoista vähitellen sekaan. Lisää huoneenlämpöinen rasva vaivaamisen loppuvaiheessa. Peitä kulho leivinliinalla ja anna taikinan kohota lämpimässä, vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
2. Kumoa kohonnut taikina työpöydälle ja jaa se kahteen osaan. Kauli palat suorakaiteen muotoisiksi levyiksi. Levitä päälle raastettua omenaa, kanelia aj fariinisokeria. Rullaa ja leikkaa sopiviksi paloiksi.
3. Asettele pullapalat väljästi pystyyn voideltuun irtopohjavuokaan ja anna kohota liinan alla
lämpimässä paikassa.
4. Voitele kohonnut kakku munalla, ripottele pintaan raesokeria ja paista 175 asteessa noin 35-45 minuuttia, vuoan koosta riippuen. (Mikäli teet bostonin sijaan tavallisia puusteja, paista pullia 200 asteessa n. 10-15 min.)
Yllä olevalla reseptillä saat yhden vuoallisen bostonpullaa ja pellillisen korvapuusteja!
*****
Herkutteluterveisin ja ihanaa viikonloppua toivotellen,
- Neiti M