Itsenäisyyspäivän postauksessa lupailin teille itsetehdyn glögin reseptiä: tässäpä siis ohje herkulliselle mustikkaglögille, joka vie kielen mennessään ja valloittaa kodin ihanan jouluisella tuoksullaan.
MUSTIKKAGLÖGI
1,5 l pakastemustikoita
1,25 l vettä
2 kanelitankoa
2 tähtianista
1/2 pss neilikoita
pala kuivattua inkivääriä
1 rkl kardemumman siemeniä
1 rkl kardemumman siemeniä
1/2 klementiinin kuori
3-4 dl (fariini)sokeria
1. Laita kaikki ainesosat kattilaan ja keitä seosta kannen alla miedolla lämmöllä puolisen tuntia.
2. Anna glögin jäähtyä mausteineen - siivilöi ja pullota.
3. Säilytä glögiä jääkaapissa ja tarjoile kuumennettuna - terästä halutessasi.
Jouluisin herkutteluterveisin,
- Neiti M
Muuten oikein herkullisen kuuloinen resepti, mutta sopisikohan tähänkin kossu?
VastaaPoistaEiköhän tähän glögiin sovi samat terästeet kuin yleensäkin glögeihin - ne kirkkaat "miedomman" makuisina ehkä parhaiten :)
PoistaNäyttää herkulliselta. Upeita nämä sinun ottamat kuvat :)
VastaaPoistaSe on herkkua, kannattaa kokeilla! Ja kaunis kiitos kauniista sanoistasi! :)
Poista